Επιστολή Διαπίστευσης του Κάπταιν Γ.Κιντ

Posted by Under The Black Flag on 4:17 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

12 σχόλια for �Επιστολή Διαπίστευσης του Κάπταιν Γ.Κιντ�

  1. πειρατή Τζέικ, από πού το ξετρύπωσες αυτό; Φαίνεται ότι έχεις μυστικές πηγές. Αλλά έχω κι εγώ. Όσο για το άλλο θέμα που μου γράφεις.Στο ζήτημα της πειρατείας τα βρήκα κι εγώ μπαστούνια.Είναι τόσο μεγάλο κι χαώδες το θέμα κα ι τόσο ταραχώδης εκείνη η εποχή που δεν ξέρεις τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.Γι΄αυτό προσανατολίστηκα κι εγώ στις ιστορίες των πειρατών. Όμως αν πρόκειται να γράψεις πολλά μικρά διηγήματα με τον ίδιο ήρωα γιατί δεν προσπαθείς να τα ενώσεις.Δεν λέω ότι δεν είναι καλά και τα διηγήματα. Ίσως θα έπρεπε να βρεις έναν κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο θα περιστρέφονται τα κείμενα.

  2. Στο πειρατικό σεντούκι μου έχω πολλά καλούδια.Όταν βρεθούμε θα σου φέρω ένα δώρο.Πράγματι είναι χαοτική η εποχή της πειρατείας και έχβ κολλήσει άσχημα.Μου έρχονται συνεχώς νέες ιδέες και πληροφορίες που θέλω να προσθέσω και στο τέλος τα βρίσκω μπαστούνια να γράψω το οτιδήποτε. Οταν λες κεντρικό άξονα εννοείς μια συγκεκριμένη ιστορία και όλα να εξελίσονται γύρω της?

  3. Κάπως έτσι.Δηλαδή η αφήγηση να έχει στόχο να βρεθείς ας πούμε ενας θησαυρος , ή να μπλεχτεί ένας έρωτας, η να ανακαλυφτεί κάτι. Αν όμως εσύ έχεις την ανάγκη να αφηγηθείς τις ιστορίες του πειρατή Τζέικ γράψτες ως αυτόνομα διηγήματα .Κάνε αυτό που σου λεει το ένστικτό σου . Η λογοτεχνία είναι ρεσάλτο στο χάος. Κι εγώ σ΄αυτό το θέμα δυσκολεύτηκα πολύ.Γιά αυτό δεν βλέπεις εύκολα μυθιστόρημα στην πειρατεία.Ποιος κάθεται να χωλοσκάσει όπως εμείς. Αλήθεια τι δώρο θα μου δώσεις; Έχει σχέση με τα πειρατικά μας μυστικά;

  4. Διάβασα τώρα την προηγούμενη σου ανάρτηση.
    Λές απο εκεί να βγαίνει η φράση "του σκοινιού και του παλουκιού;"
    Τα όσα γράφεις για τους Μανιάτες πειρατές που πουλούσαν τους Ευρωπαίους στους Τούρκους και τους Τούρκους στους Ευρωπαίους τα επιβεβαιώνει και ο Τούρκος περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπί μιλώντας για τους πειρατές της Μάνης.
    Να συμπληρώσω πως πειρατικές επιδρομές απο Μανιάτες σημειώνονταν και μέσω του ποταμού Ευρώτα.

  5. Είναι έκπληξη το δώρο, αλλά έχει σχέση με τα πειρατικά μυστικά μας.
    Είμαι μεταξύ ενός βιβλίου,χάρτη ή σπαθιού.
    Πάντως είσαι η πρώτη που μου δίνει μια ορθή απάντηση γιατί έχουν γραφτεί τόσα λίγα βιβλία για την πειρατεία και δεν εννοώ πειρατικά.Ειδικά για την Ελλάδα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες.

  6. Λάκων δεν γνωρίζω εαν η φράση βγήκε απο τους τρελλούς Μανιάτες αλλά έχει όλα τα στοιχεία για να είναι.Έχει περισσότερες πληροφορίες για τον Εβλιγιά Τσελεμπί;Θα με ενδιέφερε πολύ.

  7. Αυτό που γράφει ο Λάκων το αναφέρει ο περιη΄γητής Guillet τον 17ο αιώνα για την πειρατική δραστηριότητα των μανιατών:"η κυριώτερη απασχόληση των μανιατών είναι η πειρατεία και το μεγαλύτερο εμπόριό τους οι αιχμάλωτοι,Το Οίτυλο ονομαζόταν Μεγάλο Αλγέρι.Εκεί πουλούσαν Χριστιανούς στους τούρκους και τούρκους στου Χριστιανούς. Πάρε το βιβίο Μανη και Μανιάτες του Δήμου Μέξη, εκδ.Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

    Αυτό το διάστημα είναι κρίσιμο για το βιβλίο που γράφω.Όταν το τελειώσω θα σου κάνω μια πρόταση.Να γράψουμε κάτι μαζί για την πειρατεία μια και μας καίει και τους δύο το ζήτημα.Γιατί εγω δε είμαι σίγουρη ότι εξάντλησα το θέμα.Βέβαια δεν έχω ξαναγράψει βιβλίο με άλλον ,δεν ξέρεις όμως καμιά φορά.Έχω όμως και πολλά άλλα σχέδια για την πειρατεία που δεν λέγονται από δω.

  8. Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή για μένα καπετάνισσα μου να θέλεις να γράψουμε κάτι μαζί.
    Ούτε στο πιο τρελλό μου όνειρο δεν είχα φανταστή κάτι τέτοιο. Στο λέω απο τώρα δέχομαι!
    Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να γράφουν δυο μαζί βιβλίο αλλά πιστεύω ότι απλώς χρείαζεται να έχουν την ίδια τρέλλα και να πιστεύουν στο ίδιο όνειρο.
    Για τα σχέδια που έχεις για την πειρατεία έαν θες στείλε μου μαιλ έαν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.
    Σ'ευχαριστω πολύ, σήμερα πετάω στον έβδομο ουρανό

  9. Tα σχέδιά μου για την πειρατεία είναι τόσο τρελά που πρέπει να σου τα πω σιγά σιγά μην μείνεις στον τόπο.Γιά αυτό θα σου τα πω από κοντά. Μέχρι να τελειώσω το αναθεματισμένο αυτό βιβλίο που με τυρρανάει, κι εφόσον εσύ στο μεταξύ οργανώσεις το δικό σου υλικό, θα επανέλθω στο ζήτημα της πειρατείας και θα γράψω και κάτι άλλο .Διότι αυτό δεν μου έφτασε. Τώρα αν τα καταφέρουμε οι δυο μας θα βγει κάτι καλό.Η πειρατεία μπορεί να είναι δύσκολο θέμα αλλά είναι και πιασάρικο. Αν γραφτεί καλά μπορεί να γίνει επιτυχία.

  10. Tζέικ , ήμουν λίγο υπερβολική με τα πειρατικά μου σχέδια.Δεν είναι και τόσο τρομακτικά , είναι όμως δύσκολα και δεν είναι του παρόντος.Τα έχω ως μια προοπτική που θα πάρει πολλή χρόνο για να πραγματοποιηθεί.Ήθελα επίσης να σου πω ότι πρέπει να αρχίσεις να επεξεργάζεσαι το υλικό σου και να δοκιμάζεις να γράφεις αυτά που θέλεις έστω και με την μορφή διηγημάτων. Θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις ιδέες σου και να βάλεις σε τάξη τις γνώσεις σου που απ΄ό,τι κατάλαβα είναι πολλές. Αυτά για την ώρα .Με τους πειρατικούς χαιρετισμούς μου .Η καπετάνισσα.

  11. Καπετάνισσα,πρέπει να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να επιδιώκουμε το ακατόρθωτο.Ίσως για αύτο είμαστε τελικά πειρατές.Θα ακολουθήσω την συμβουλη σου και θα γράψω διηγήματα.Σ'ευχαριστώ πολύ.

  12. http://lakonizein.blogspot.com/2008/02/blog-post_03.html

    Θα εκπλαγείς αν μάθεις πως οι πειρατές της Μάνης κούρσευαν σε ολόκληρη τη Μεσόγειο;
    "Το 1037 (1627-28 σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο) την εποχή του Σουλτάνου Μουράτ Χάν του Δ’, ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΑΠΙΣΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΟΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΑ, ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ, ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΤΕΣ, ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ."
    Ρίξε μια ματιά στο Link για περισσότερες λεπτομέρειες.

Leave comment

.

Ads by Smowtion

FLICKR PHOTO STREAM

stat tracker

2010 Under The Black Flag. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign