Μια 14χρονη φιλοδοξεί να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη


Η 14χρονη ολλανδή ιστιοπλόος Λόρα Ντέκερ αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι Ντεν Οσε της Ολλανδίας για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που θα πραγματοποιήσει μόνη της το γύρο του κόσμου με το ιστιοπλοϊκό της.

Η Λόρα και ο πατέρας της Ντικ Ντέκερ, που τη συνοδεύει στο ιστιοπλοϊκό της Guppy, αναχώρησαν από το ολλανδικό λιμάνι στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) κατευθυνόμενοι προς τη Μαύρη θάλασσα, υπό το βλέμμα περίπου 100 θεατών και περίπου 50 δημοσιογράφων.

"Δε φοβάμαι", δήλωσε η Ντέκερ λίγα λεπτά πριν από τον απόπλου και πρόσθεσε ότι επισήμως ο περίπλους της γης θ΄αρχίσει σε τέσσερις εβδομάδες από την Πορτογαλία όπου ο πατέρας της θα την αφήσει μόνη.

Το ταξίδι ως την Πορτογαλία θα διαρκέσει δυο με τρεις εβδομάδες.

Την περασμένη Τρίτη η Λόρα κέρδισε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά της για άρση της δικαστικής επιτήρησης που τής είχε επιβληθεί. Δικαστική απόφαση του 2009 είχε αφαιρέσει την κηδεμονία της 13χρονης τότε Ντέκερ από τους γονείς της, κατόπιν αιτήματος των κοινωνικών υπηρεσιών που θεώρησαν ότι απειλείται η ζωή της από τα σχέδιά της για περίπλου του πλανήτη. Το οικογενειακό δικαστήριο του Μίντελμπουργκ απεφάνθη ότι η προετοιμασία της Λόρα ήταν ικανή να τής εγγυηθεί ένα ασφαλές ταξίδι και ότι η τελική απόφαση ανήκει στους γονείς της.

Η Λόρα Ντέκερ θα ολοκληρώσει τον περίπλου πριν γιορτάσει την 17η επέτειο των γενεθλίων της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 για να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που πραγματοποιεί μόνη της το γύρο του κόσμου.

Το ρεκόρ αυτό κατέχει η Τζέσικα Γουότσον από την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου του 2009 τρεις ημέρες πριν από τα 17ά της γενέθλια.

Posted by Under The Black Flag on 11:19 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Μια 14χρονη φιλοδοξεί να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη�

Leave comment

.

Ads by Smowtion

FLICKR PHOTO STREAM

stat tracker

2010 Under The Black Flag. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign