O μυθικός θησαυρός του Αλή Πασά

Συνοδεία κάμερας του... BBC και φυσικά του συνόλου των ελληνικών καναλιών αναμένεται να αρχίσει από μέρα σε μέρα ο... εντοπισμός του μυθικού θησαυρού του Αλή Πασά που σύμφωνα με έναν ελληνοαυστραλό επιχειρηματία βρίσκεται κρυμμένος κάπου μεταξύ Θεόπετρας και Βασιλικής.

Η ιστορία της αναζήτησης του θησαυρού που έχει γοητεύσει γενιές και γενιές χρυσοθήρων και όχι μόνο, ξεκινάει προ διμήνου στο δημαρχείο Βασιλικής όπου ο φιλόδοξος ερευνητής κατέθεσε αίτηση ανασκαφής υποδεικνύοντας ως περιοχή των ερευνών μια τοποθεσία κοντά στο χωριό. 

Ο Ελληνοαυστραλός, που είναι εξοπλισμένος ακόμα και με χάρτη της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας, πιστεύει ότι η ποσότητα του χρυσού και των νομισμάτων που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη προσεγγίζει τους... 30 τόννους!
 
Η αίτησή του εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες και μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βασιλικής αξιολόγησε το σχέδιο ως ιδιαίτερα σοβαρό και εμπεριστατωμένο. Στις περιπτώσεις των νόμιμων ανασκαφών ότι βρεθεί περιέρχεται κατά 50% στο ελληνικό δημόσιο αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δήμο να παραχωρήσει και ένα 2% στους κατοίκους από το δικό του μερίδιο. 

Ο θησαυρός του Αλή Πασά θρυλείται ότι είναι κρυμμένος στην συγκεκριμένη περιοχή, απ΄όπου σημειωτέον καταγόταν η σύζυγός του Κυρά Βασιλική (εξ΄ου και το όνομα του χωριού), σε ειδικά δωμάτια που χτίστηκαν κάτω από τη γη με μια λογική μυστικού θησαυροφυλακίου. Μάλιστα από την ίδια περιοχή διάβαιναν και τα καραβάνια με τους φόρους από τη Θεσσαλία που προορίζονταν για τα Γιάννενα. 

Η ανασκαφή προβλέπεται να ξεκινήσει με γεωτρύπανα που θα ανοίξουν δύο οπές για να εισέλθουν μικροκάμερες (όπως στη Χιλή με τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους) και έπεται συνέχεια... Η φαντασία όλων στην περιοχή οργιάζει ενώ οι πιο κουβαρντάδες υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν και το ελληνικό κράτος για να ξεχρεώσει....

Posted by Under The Black Flag on 9:15 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �O μυθικός θησαυρός του Αλή Πασά�

Leave comment

.

Ads by Smowtion

FLICKR PHOTO STREAM

stat tracker

2010 Under The Black Flag. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign